Skurups AIF

Referat: AIF Barrikaden - Skurups AIF

Startelva: Simon M G – Viktor, Alex, Matte, Markus Ah – Aman, Pontus, Anton, Mathias E – Lamin, Oskar
Avbytare var:
Markus Andersson som kom in som högerback efter en dryg halvtimme och spelade i den positionen resten av matchen.
Tristan som kom in som innermittfältare i paus och spelade som sådan resten av matchen.
Marcus Eklund (ny spelare) som spelade sista knappa halvtimmen som höger yttermittfältare.
Chanon som spelade sista 20-25 minuterna som vänsterback.

Matchen fick en synnerligen märklig inledning. Redan i den 2:a min sköt Aman ett hårt skott ur dålig vinkel som målvakten tvingades släppa retur på. Bollen hamnade hos Pontus vars skott räddades med handen/armen på mållinjen av en utespelare med utvisning och straff som följd, en straff som Oskar satte stensäkert nere vid stolproten. De spelade då en tid vidare med 3 backar vilket ledde till att vi när vi kom i våg efter våg fick till massor av avslut på mål och massor av returer i deras straffområde. Vi gjorde också ytterligare två mål redan i 5:e respektive 9:e min. Det första av dem gjorde Lamin efter flera returer varav nog Oskars var den som föregick målet. Det andra var också en retur. Efter ett fint anfall där Markus Ah gjorde ett av sina långa inkast nickade Aman mot mål varpå returen hamnade hos Oskar som enkelt kunde slå in bollen.

Efter detta måste förstås matchen kännas som helt körd för Skurup, i synnerhet som de utöver de tre baklängesmålen och utvisningen drabbades av att tre spelare tvingades bryta på grund av skador och med tanke på det visade de upp en imponerande moral. För oss var det ju lätt att bli bekväma i det läge vi befann oss men första halvtimmen fortsatte vi ösa på framåt med mycket folk och fint och varierat spel med lagom balans mellan kortpassningsspel, dribblingar och – till min förtjusning, eftersom jag brukar tycka att de oftast saknas – många och exakta crossbollar. Skurup som gick ner på en fyrbackslinje lyckades dock med tur, skicklighet och en duktig målvakt hindra ytterligare baklängesmål.

Första halvtimmen hade Skurup inte haft något som hotade oss på allra minsta sätt, inte ett enda avslut och hade ytterst sällan bollen under kontroll mer än några få sekunder på vår planhalva innan vi vann tillbaka bollen. Men så plötsligt började de jämna ut spelet helt, ja hade kanske rent av ett visst övertag och i halvlekens näst sista minut skapade de inom loppet av en minut två riktigt bra chanser när först den mycket snabba anfallare de hade rusade ifrån vår bevakare och tog sig ytterst nära vårt mål men där avslutet bara ledde till en resultatlös hörna, och de därefter hade en riktig kanon i stolpens utsida.

Efter pausen startade de – kanske stärkta av sin starka sistakvart i första – bra och redan efter ett par minuter såg det farligt ut när de fick ett friläge men där Simon efter en utrusning snodde åt sig bollen. Istället kom det en reducering i den 54:e min. Strax efter hade Anton ett skott som kunde blivit ett riktigt drömmål men det stenhårda skottet tog precis där ribban och stolpen möts.

Om vi blev en liten liten aning oroliga efter deras uppryckning och reducering så försvann den oron när Oskar i den 66:e min gjorde 4-1 sedan Aman snott bollen från en av deras försvarare. Resten av matchen blev rätt ointressant. Vi dominerade och hade flera fina målchanser varav vi gjorde mål på en i den 73:e min när Oskar gjorde sitt fjärde mål för dagen (och därmed redan skaffat sig ett rejält grepp om seriens skytteliga med sina fem mål efter två omgångar, ingen annan har gjort mer än två).

Med den inledningen blev det givetvis en konstig match där vi som helhet spelade rätt bra men där det naturligtvis är svårt att veta vad det var värt. Vad som gladde mest var förutom de många fina crossbollarna att vi nu börjat använda oss av ytterbackar som går fram och deltar i anfallsspelet när lägen ges och inte minst att vår trupp nu känns så bred. Alla våra avbytare gjorde mycket bra ifrån sig när de kom in.

Och då kan vi glädjas åt att gå upp i serieledning.

Statistik: Hörnor: 5-2 Avslut på mål: 21-3 Avslut utanför: 8-5